Partnerségi együttműködési megállapodást kötöttek az agrárgazdaság Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztésére.

Együttműködési megállapodást kötöttek az agrárgazdaság megyei fejlesztésére

A Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnerségi megállapodása nyomán, a Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskolában hétfőn aláírt megyei együttműködési megállapodás célja, hogy gyakorlatorientált iskolai rendszerű és az iskola rendszeren kívüli középfokú agrárszakképzés megerősítésével növelje a megyében működő agrár- és élelmiszergazdasági tevékenységet folytató gazdasági szervezetek versenyképességét.

Partnerségi együttműködési megállapodást kötöttek az agrárgazdaság Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztésére.

– A Földművelésügyi Minisztérium által fenntartott agrárszakképző iskolai hálózat célja a magyar mezőgazdaság fejlődésének támogatása és a gazdatársadalom erősítése – mondta köszöntőjében dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki szerint korszerű tudás szükséges a versenyképességhez a hazai- és világpiacokon.

Az agrárszakiskolák illeszkednek a kormány politikájához, amelynek célja egy erős, megfelelő földterülettel, gépparkkal és tudással rendelkező agrárközéposztály megteremtése, segítése.

– A kenderesi iskola energetikai korszerűsítésére 170 millió forintot, új eszközök, gépek vásárlására 7 milliót kapott, s már csak a tornaterem hiányzik, ami a remények szerint hamarosan megvalósulhat, ezzel is segítve a városi és iskolai sportéletet – sorolta a tárcavezető, aki szerint a korszerű tudással rendelkező szakemberek képzésével az agráriumban már észlelhető munkaerőhiányt le lehet küzdeni.

Az iskolát Virág Dóra, mb. igazgató mutatta be, majd Hubai Imre Csaba, a NAK megyei elnöke szólt arról, mennyire fontos, hogy az agrárszakképzésben résztvevő iskolák a gyakorlatorientált oktatás mellett bekapcsolódjanak a felnőtt képzésbe a megye agrárszereplőinek a bevonásával.

A most aláírt keretmegállapodás is ezt segíti elő.

Az ünnepség a keretmegállapodás aláírásával ért véget.

Forrás:  szoljon.hu – Daróczi Erzsébet

Képgaléria