ERASMUS+ szakmai program Franciaországban

Erasmus - Franciaország

A Párizsi Magyar Nagykövetség képviseletében Gresóné Nesuta Marianna mezőgazdasági attasé, a francia Mezőgazdasági Minisztériumból Corinne Samouilla francia – magyar hálózati vezető is részt vettek december 1 én Limoges – ban a Nouvelle Aquitaine régió központjában tartott megbeszélésen. A munkaértekezleten a Regionális Tanács kabinetfőnöke, Pascal Cavitte a mezőgazdasági ügyekért felelős képviselő, Genevieve Guillot nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató és Jean Bernard David agrárszakképzési vezető értékelték a 15 éve tartó Erasmus + együttműködés keretében megvalósult diák és szakoktatói mobilitást. Eddig mintegy 420 kedvezményezett vett részt a programban, amely a magyar és francia agrárszakképzési hálózatok együttműködésének alapja és kölcsönösségi szinten működik. Az Erasmus + programokban való részvétel folyamatos.

A találkozón szóba került a partnerség kiszélesítésének további lehetősége regionális szinten, például a fenntartható élelmiszergazdálkodás, a mezőgazdasági termékek helyi feldolgozása, vagy a közvetlen értékesítési formák megismerése területén. 

A tanácskozáson résztvevő FM Agrárszakképzési Hálózat igazgatói és képzési vezetők, szakoktatók konkrét javaslatokat tettek Uniós programokban való részvételre, intézményeik nemzetköziesitésének erősítésére, szakpolitikai együttműködésre. A magyar kedvezményezettek egy hetes szakmai programon vesznek részt az Erasmus + program támogatásával projekt partnerünk a Tulle – Naves i Szakképző Központban és hálózati partneri körében.