Sajtkészítő
szakképzés

sajtkészítő

Ha szívesen foglalkoznál tejtermelő állattartással, tanuld ki a sajtkészítő szakmát. A tanfolyamon megtanulod a különféle sajtkészítmények gyártását, munkafolyamatok előkészítését, alapmérések elvégzését.

Képzés ideje: 332 óra

Képzés helyszíne: Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium és külső gyakorló üzem

Képzési napok:Hétfő, Szerda, Péntek

Szakma leírása:

Ha szívesen foglalkoznál tejtermelő állattartással, tanuld ki a sajtkészítő szakmát. A tanfolyamon megtanulod a különféle sajtkészítmények gyártását, munkafolyamatok előkészítését, alapmérések elvégzését, savanyított és alvasztott (natúr vagy ízesített) termékek gyártását, túrókészítmények gyártását, vajkészítményeket gyártását, befejező műveleteket elvégzését, elvégezni a tej nyerését és kezelését, ultrapasztőrözött féltartós, tartós terméket gyártani, betartani a tevékenységére vonatkozó törvényeket, rendeleteket, utasításokat, eszközöket gépeket kezelését, berendezések üzemeltetését és az adminisztrációs munkák elvégezését is.

Képzés menete:

A képzés időtartama alatt a konzultációkon való személyes megjelenések gyakorisága függ a tanuló előzetesen megszerzett tudásától, a szakmával kapcsolatos tapasztalataitól, amelyet  tudásszint felméréssel fogunk ellenőrizni. A felkészülést az oktatási intézmény központi rendszerén keresztül igénybe vehető tananyagok, valamint szakképzett oktatóink a tanórákon egyaránt segítik majd. Ezen felül ajánlott tankönyv vásárolható a tanfolyam kezdésekor. A tanfolyam során különböző képzési modulokból számot kell adni a megszerzett tudásról, ennek sikeressége feltétele az OKJ vizsgán való részvételhez. A képzés sikeres elvégzése után államilag elismert, országos érvényű Sajtkészítő (OKJ 31 541 07) szakképesítésről szóló bizonyítványt fogsz kapni. A képzés végén idegen nyelvű EUROPASS bizonyítvány is igényelhető.

Jelentkezés feltétele:

  • 8 általános iskolai bizonyítvány
  • egészségügyi alkalmassági igazolás

Dokumentumok:

Felnőttképzési információk