Állatgondozó
szakképesítés

állatgondozó

Haszonállatokat tartasz és elindítanád saját gazdaságod? Itt megtanulhatod a legfontosabb tudnivalókat a helyes állattartásról!

Képzés ideje: 420 óra

Képzés helyszíne: Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Képzési napok: Péntek, Szombat, Vasárnap

Szakma leírása:

Az állatgondozó általános állattenyésztési, állattartási és az ehhez kapcsolódó mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges szakismerettel rendelkezi. Feladata a gazdasági haszonállatok és kisállatok gondozása, takarmányozása, az állathigiéniai és állatjóléti munka elvégzése, az ezekhez szükséges mezőgazdasági gépek üzemeltetése, a tűz- és környezetvédelmi követelmények betartása. A képzés során megszerzett tudással állattartó telepeken és saját gazdaságodban is képes leszel a magabiztos, szakszerű munkavégzésre..

Képzés menete:

A képzés időtartama alatt a konzultációkon való személyes megjelenések gyakorisága függ a tanuló előzetesen megszerzett tudásától, a szakmával kapcsolatos tapasztalataitól, amelyet  tudásszint felméréssel fogunk ellenőrizni. A felkészülést az oktatási intézmény központi rendszerén keresztül igénybe vehető tananyagok, valamint szakképzett oktatóink a tanórákon egyaránt segítik majd. Ezen felül ajánlott tankönyv vásárolható a tanfolyam kezdésekor. A tanfolyam során különböző képzési modulokból számot kell adni a megszerzett tudásról, ennek sikeressége feltétele az OKJ vizsgán való részvételhez. A képzés sikeres elvégzése után államilag elismert, országos érvényű Állatgondozó (OKJ 31 621 01) szakképesítésről szóló bizonyítványt fogsz kapni. A képzés végén idegen nyelvű EUROPASS bizonyítvány is igényelhető.

Jelentkezési feltétel:

  • 8 osztályos általános iskolai bizonyítvány
  • egészségügyi alkalmassági igazolás

Dokumentumok:

Felnőttképzési információk