Átadásra kerültek az energetikai korszerűsítésben megújult épületeink

Átadásra kerültek az energetikai korszerűsítésben megújult épületeink

2016. március 31-én 15 órakor a Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola épületeinek energetikai korszerűsítésének (KEOP-5.7.0115-2015-0113) átadó ünnepségét rendeztük meg.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 65 éves kenderesi iskola projektzáróján elmondta: a pályázati forrásból az intézmény hét épülete újult meg. A tanügyi épületben, a könyvtárban, a tankonyha épületében és a tanműhelyekben homlokzati fal-és padlásfödém szigetelésére, nyílászárók cseréjére is sor került.

Fazekas Sándor elmondta:a beruházásoknak köszönhetően a fűtésköltségekben jelentkező megtakarításokat további beruházásokra, az oktatás színvonalának javítására tudják fordítani.

A miniszter beszélt arról is, hogy a mezőgazdaságban korszerű, gyakorlatias, piacképes tudásra van szükség. Ennek feltételei pedig adottak, hiszen tangazdaságok működnek az intézmények keretei között. Az FM agrárszakképző intézményeiben az a cél, hogy korszerű, szakmai műveltségre tegyenek szert a tanulók és ezáltal megtalálják a megélhetésüket biztosító munkát.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) tájékoztatása szerint az oktatási intézmények felújítása a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül, száz százalékos uniós finanszírozásból valósult meg.

A Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola több mint 130 millió forintból újult meg.

/szöveg forrása: kormany.hu/


Képgaléria I.

2016. 03. 31. - KEOP pályázat átadó ünnepség
« 1 A 22 »

Képgaléria II.

2016. 03. 31. - KEOP pályázat átadó ünnepség (II.)
« 1 A 36 »