Közérdekű információk a 2019/2020-as tanévre vonatkozóan

A 2019/2020-as tanév 2019.szeptember 2-án (hétfő) kezdődik. Ezen a napon 9.00 órakor kerül sor a tanévnyitó ünnepségre, melyet osztályfőnöki órák fognak követni.

A kollégista tanulók 2019.szeptember 2-án 7.00 órától foglalhatják el szálláshelyüket. Az igazgató és a kollégiumvezető a kísérő szülőknek 8.30 órakor  tájékoztatást tart az iskola ebédlőjében. Kérjük a tájékoztató fontosságára való tekintettel minden szülő (felsőbb évesek is) vegyen részt! A szeptemberi hónapra vonatkozó étkezési térítési díjat a tanévnyitó napján fizessék be az iskola pénztáránál! Amennyiben valakinek fennmaradó tartozása van az előző tanévből, az 2019. augusztus 31-ig rendezze, máskülönben a kollégiumi felvétele érvénytelenné válik!

Kérem, hogy a tanuló a beköltözéskor hozzon magával orvosi igazolást arról, hogy közösségbe mehet!

A kollégiumi elhelyezéshez a tanuló hozzon  magával: felsőruházatot, fehérneműt,ágynemű huzatot (paplan, párnahuzat, lepedő),papucsot,melegítőt,pizsamát,tisztálkodási felszerelést és a szekrény zárásához kisméretű lakatot 2 db kulccsal.

A gyakorlati foglalkozásokra szakács, kistermelő tanulóknak a következőre lesz szükségük: fehér köpeny, fehér sapka, váltócipő (nem papucs), lányoknak hajgumi.

A gyakorlati foglalkozásokra mezőgazdasági tanulóknak a következőre lesz szükségük: kertésznadrág (overáll), bakancs.

Testnevelés órára: tornacipő, póló, tornanadrág, melegítő szükséges. Testnevelés órán a váltóruha használata kötelező.

A tankönyvkiosztás az osztályfőnöki órák keretében történik. Az egyéb felszerelésekről (pl. füzet, írószer) szintén az első tanítási napon történik tájékoztatás.

A tanévnyitó ünnepségre az ünnepi öltözet kötelező (fehér felső, sötét alsó)!

Tájékoztatásul közöljük, hogy az étkezési térítési díjat az első hónapban szeptember 2-tól szeptember 30-ig terjedő időszakra fizetik a tanulók. Egy-két eltartott gyermek esetén a kollégiumi ellátás 100% (kb.15.000 Ft), három vagy több eltartott gyermek esetén, illetve gyermekvédelmi kedvezményben részesülőknek 50 % (kb.7500 Ft)-melyről igazolás szükséges. Egy hónapra 20-22 tanítási nappal kell számolni.

Az étkezési díjat minden hónap 15-ig csekken kötelesek befizetni!

A szeptember havi térítési díjat szeptember 2-án kérjük befizetni!

Amennyiben az étkezési térítés díj fizetése elmarad, a tanuló nem tarthat további igényt kollégiumi ellátásra!