Felnőttképzés

Kedves Látogató!

Intézményünkben nemcsak nappali tagozatos oktatás folyik, hanem különböző szakmákban felnőttképzés is.

1994 óta minden évben indítunk Aranykalászos Gazda tanfolyamot, amely nagy népszerűségnek örvend a hozzánk beiratkozók körében, hiszen napjaink jogi szabályozása kötelezővé teszi e végzettség meglétét a mezőgazdasági pályázatok benyújtásához, illetve a földműves tevékenység folytatásához.

Többek között ezzel magyarázható, hogy évente közel hetvenen tesznek sikeres szakmai vizsgát iskolánkban.

Megfelelő tanulói létszám esetén idén is megszervezzük a 80 órás növényvédős tanfolyamot, valamint helyet adunk minden egyéb felnőttképzésnek (T-kategóriás jogosítvány megszerzése, méhész, mezőgazdasági munkás).

Miért válassza intézményünket?

Azért, mert:

  • mezőgazdasági termelésben jártas oktatói gárda vezeti a képzést;
  • iskolánkban mind az elméleti, mind a gyakorlati képzés feltételei adottak;
  • elektronikusan is elküldjük a tananyagot;
  • rugalmas, személyre szabott az ügyintézésünk;
  • részletfizetést biztosítunk.

Jelentkezni intézményi koordinátorunknál, Forró Katalinnál lehet az alábbi elérhetőségeken:

 tel.: 59/328-158

e-mail: info@szakkozep-kenderes.hu


Választható képzéseink

Aranykalászos gazda képzés

Lóápoló és gondozó

 


Vezetés
Minőségpolitika

Szervezetünk, a kenderesi székhelyű Alföldi ASZC Kenderesi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium legfőbb célja a színvonalas felnőttképzési tevékenység. Ezen belül iskolánk döntően a résztvevők munkaerőpiacon, illetve saját gazdálkodási tevékenységén belül történő érvényesülését elősegítő szakmai képzéseket kíván folytatni, elősegítve ezzel az általános foglalkoztatást, illetve a munkahelyek, vállalkozások megtartását.

Elsősorban székhelyünk vonzáskörzetében kívánunk az álláskeresők, munkavállalók és a vállalkozók számára lehetőséget nyújtani arra, hogy magas szakmai színvonalú képzés során sajátíthassanak el tanfolyamainkon a munkavállalást, illetve az önálló vállalkozást egyaránt segítő korszerű ismereteket. Minden feltételt biztosítunk ahhoz, hogy eredményesen elsajátíthassák a képzési programokban meghatározott elméleti és gyakorlati ismereteket, és a sikeres teljesítéssel megszerzett ismereteik, képességeik, illetve képesítésük segítse elő munkavállalásukat, eredményesebbé tegye munkájukat. Fentieken túl segíteni kívánjuk a hátrányos helyzetű rétegek felzárkózását is.

Képzési tematikánkat és módszereinket a központi követelmények, a résztvevők, illetve megrendelőink igényei, munkatársaink és oktatóink véleménye és tapasztalatai alapján határozzuk meg, és az érdekeltek igényeinek rendszeres figyelembe vételével fejlesztjük.

Intézményünk vezetése, szervezeti egységei és valamennyi munkatársa elkötelezett és felelősséget érez a jogszabályokban meghatározott és a szakmailag elvárható minőségi követelmények kielégítése, valamint a képzési tevékenység folyamatos fejlesztése iránt. Ennek megvalósulása érdekében minőségbiztosítási rendszert működtetünk, melynek keretében minőségpolitikánkat, stratégiánkat és képzési tevékenységünket – külső és belső partnereink véleményét különösen figyelembe véve – folyamatosan figyelemmel kísérjük, rendszeresen felülvizsgáljuk, tényszerű adatok, visszajelzések alapján értékeljük, és tervszerűen fejlesztjük.


Felnőttképzés keretében indult képzések statisztikai adatai 2017. évtől kezdődően

Önköltséges képzések
Engedélyezett képzés megnevezése Nyilvántartási
száma
Képzés
helyszíne
Képzés kezdete Képzés vége, vizsga napja Induló létszám Időközben bekapcsolódók létszáma Képzésből kimaradtak létszáma Sikeresen vizsgázók létszáma Vizsgán elért átlageredmény Elégedettségmérés átlag eredménye
Aranykalászos gazda E-000939/2014/A-002 Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium,

Szakközépiskola és Kollégium

2017.03.03 2017.06.18.

2017.06.29.

25 0 3 22 4,45 78,34
Aranykalászos gazda E-000939/2014/A-002 Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium,

Szakközépiskola és Kollégium

2017.10.30. 2018.02.25.

2018.04.16.

15 0 1 14 4,64 93,91