Élménybeszámoló a 2022.január 27-i AGROmashEXPO-HUNGEXPO kirándulásról

A 2022. január 26-29 között Budapesten megrendezett program 2. napjára látogatott el iskolánkból 20 fő mezőgazdasági gépész és gazda szakmát tanuló diák 4 fő szakmai tanár kíséretében. E nagyszabású mezőgazdasági gépkiállításon a legkorszerűbb mezőgazdasági technológiákkal (erő-és munkagépekkel szemléletes gépbemutató keretében, agráriumban alkalmazott drónokkal, feldolgozó gépekkel) ismerkedhettek meg az oda látogatók. A rendezvény alkalmával a szakmai napon prospektusokat, reprezentatív tárgyakat begyűjtve nebulóink széleskörű szakmai ismeretekre tehettek szert. Lehetőség volt ennek a színvonalas programnak a keretében szakmai előadások meghallgatására is.

A kiállító cégek is igen változatos arcot mutattak, kerekasztal-beszélgetéseket, konferenciákat tartottak a látványos termékpaletta-kínálatukon túl.

A mezőgazdaság valamennyi ágazatának (szántóföldi növénytermesztés, kertészet-szőlészet, állattenyésztés, agrárgépészet) fejlődésébe betekintést nyerhettek diákjaink.

A jövő generációja részéről a kiállításra történő oda és visszaút jó hangulatában tükröződött a szakma iránti vonzalom, érdeklődés. Az elmúlt évek hagyományait őrizve a következő tanévben is tervezzük az e rendezvényen való ismételt részvételt, hiszen az ifjúságnak az ilyen jellegű szakmai kirándulás nem csak hasznos, hanem össze is kovácsolja őket.

 

Karácsony Ivett oktató