Kistermelői élelmiszerelőállító…

Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó

A kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó komplex feladatokat végez, figyelembe veszi környezetének hagyományait, a tájegység jellegéből adódó egyedi lehetőségeket.

Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó

(állami ösztöndíjjal támogatott képzés)

A kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó komplex feladatokat végez. Élelmiszerelőállítóként tevékenységi körébe tartozik az alapanyagok előállítása, feldolgozása, valamint az elkészített élelmiszerek értékesítése. E munkafolyamatok elvégzésekor figyelembe veszi környezetének hagyományait, a tájegység jellegéből adódó egyedi lehetőségeket.

Munkája során betartja a mindenkor érvényben lévő jogszabályi előírásokat, különös figyelmet fordít a higiéniai-, munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokra. Az általa előállított élelmiszeripari termékeket az előállítás helyének megfelelő régión belül vagy a régióhoz közel értékesíti, mely történhet piacon, a kistermelő által végzett házhozszállítással vagy vendégasztal szolgáltatás keretében.

Falusi vendéglátóként komplex szolgáltatást (szállásadás, étkeztetés, programszervezés, stb.) biztosít. A tevékenysége során figyelembe veszi környezetének hagyományait, népművészeti lehetőségeit.

OKJ-szám: 34 541 08
Szakmacsoport:
 21
Ágazati besorolás: XXXVI
Iskolai rendszerű képzési idő: 3 év
Felvételi követelmény: 8 osztályos általános iskolai végzettség, egészségügyi alkalmasság
Jelentkezés: az általános iskolán keresztül, jelentkezési lappal történik