Aranykalászos
gazda képzés

Aranykalászos gazda

Ha szeretnél földet vásárolni, bérelni, vagy mezőgazdasági és agrár pályázatokon indulni, akkor végezd el ezt a képzést és lehetőséged lesz rá!

Képzés ideje: 480 óra

Képzés helyszíne: Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Képzési napok: Péntek, Szombat, Vasárnap

Szakma leírása:

Kezdő és gyakorlott gazdáknak egyaránt nélkülözhetetlen az Aranykalászos gazda bizonyítvány megszerzése, amely lehetővé teszi a földvásárlást, termőföldvásárlást és bérlését, földműves regisztrációt, a mezőgazdasági gépkezelői jogosítvány kiváltását és nem utolsó sorban anyagi támogatáshoz segíti a gazdákat mezőgazdasági és agrárpályázatokon keresztül. Az aranykalászos gazda képzés során komplex tudást szerezhetsz, mely a mezőgazdaság minden területére kiterjed, mint pld.: növénytermesztés, szántóföld művelés és öntözés, állattartás, kertészeti ismeretek, mezőgazdasági géptan, agrárgazdaság és kereskedelem, meteorológiai ismeret és pályázati lehetőségek.

Képzés menete:

A képzés időtartama alatt a konzultációkon való személyes megjelenések gyakorisága függ a tanuló előzetesen megszerzett tudásától, a szakmával kapcsolatos tapasztalataitól, amelyet  tudásszint felméréssel fogunk ellenőrizni. A felkészülést az oktatási intézmény központi rendszerén keresztül igénybe vehető tananyagok, valamint szakképzett oktatóink a tanórákon egyaránt segítik majd. Ezen felül ajánlott tankönyv vásárolható a tanfolyam kezdésekor. A tanfolyam során különböző képzési modulokból számot kell adni a megszerzett tudásról, ennek sikeressége feltétele az OKJ vizsgán való részvételhez. A képzés sikeres elvégzése után államilag elismert, országos érvényű Aranykalászos gazda (OKJ 31 621 02) szakképesítésről szóló bizonyítványt fogsz kapni. A képzés végén idegen nyelvű EUROPASS bizonyítvány is igényelhető.

Jelentkezési feltételek:

  • 8 osztályos általános iskolai bizonyítván
  • egészségügyi alkalmasság igazolása
  • jogosítvány (“T” és “B” kategória) megléte

Dokumentumok:

Felnőttképzési információk