Beszámoló az I. SZAKI MIT TUD-ról

Eperjes Károly, nemzetünk színésze egyszer azt mondta a tehetségről, hogy az, „mint a barlangi patak, bújik, előtör, eltűnik, kanyarog, jön-megy, sok minden befolyásolja, aztán vagy kiér a napra vagy sem.” 2016. február 10-én a helyi Művelődési Házban megrendezett I. Szaki Mit Tud elnevezésű rendezvényt azért szervezte iskolánk maroknyi lelkes diák- és tanárcsapata, hogy a tehetségek kiérjenek a napra, előtörjenek és megmutassák magukat

A hagyományteremtés céljából megrendezett eseményen összesen hat produkciót értékelhetett a tisztelt zsűri.

A pontozóbírák soraiban köszönthettük iskolánk újonnan megbízott igazgató asszonyát, Virág Dórát, valamint Őzse Máriát, a Szülői Szervezet elnökét, továbbá Pcsolinszky Júlia, Sipos Gyula, Magyar István pedagógusokat és Pataki János 12.b osztályos tanulót, a Diákönkormányzat elnökét.  

A nagy várakozással kísért verseny lebonyolításába az időjárás közbeszólt, így az eredetileg szabad térre tervezett lovas karüsszelt csupán felvételről tekinthette meg a közönség, a taps azonban így sem maradt el – Angyal Fanni Bernadett, Fazekas Bence, Huszka Zsófia, Kiss Anikó Szoboszlai Ádám és Zagyi-Tóth Mária 10.l osztályos tanulóknak.

A második fellépő Gera András 9.g osztályos tanuló, valamint ifjú táncpartnere, Berényi Katalin volt, akik néptánctudásukat csillantották meg. Elsőként egy kalotaszegi legényest, majd egy mezőségi táncot, ún. magyar palatkát láthatott a közönség.

A magyar régmúltból a jelen zenei világába kalauzolt minket a KLIK elnevezésű formáció. Ladnai Attila és Tasi Roland 9.v osztályos tanulók rapeltek nekünk. Ezután ismét a népzene került reflektorfénybe. Közismert népdalainkat egy különös, sokak számára ismeretlen hangszeren szólaltatta meg Sütő Bianka, 9.p osztályos tanulónk.

Ötödikként a zene, az ének és a ritmus harmóniáit ötvöző, angolszász eredetű produkciót, egy úgynevezett cupsongot láthattunk-hallhattunk, Molnár Georgina és Rácz Brigitta 9.v osztályos tanulók előadásában.

A versenyzők sorát – nagy közönségsikert aratva – Krokavecz László tanár úr zárta, lendületes dobszólójával.

A produkciók után nem csupán a zsűri, hanem a közönség is leadhatta szavazatait. S hogy addig sem maradjunk jó hangulatú előadás nélkül, Tóth-Szabó Márta tanárnő énekelt el nekünk egy Szekeres Adrienn, majd egy Koncz Zsuzsa-dalt. Ez utóbbi olyannyira elnyerte a nézőközönség tetszését, hogy meg kellett ismételni – de ezúttal bátor, önként vállalkozó diákok és Veresné Nagy Margit tanárnő közreműködésével.  

A közönségszavazatok átlagolása és a zsűri pontjaihoz számítása után került sor az eredményhirdetésre és az ajándékcsomagok átadására. Ötödikként végzett Sütő Bianka, 9.p osztályos tanuló, negyedikként Molnár Georgina és Rácz Brigitta, 9.v osztályos tanulók,  harmadik lett a KLIKK formációja, Ladnai Attila és Tasi Roland 9.v osztályos tanulók közreműködésével, második a lovas karüsszel előadás Angyal Fanni Bernadett, Fazekas Bence, Huszka Zsófia, Kiss Anikó Szoboszlai Ádám és Zagyi-Tóth Mária 10.l osztályos tanulók részvételével. Megosztott első helyezést ért el Gera András 9.g osztályos tanuló és táncospárja, Berényi Katalin, valamint Krokavecz László tanár úr.

A rendkívül oldott, jó hangulatban telt kora délutáni vetélkedő után a közönség és a versenyzők is vidáman, kellemes élményekkel telve hagyták el a rendezvény helyszínét, és sokakban megfogalmazódott a gondolat: „jövőre veled ugyanitt”. Minden résztvevő tanulónak szívből gratulálunk és bízunk benne, hogy a következő tanévben még több tehetség tud „kiérni a napra”, előtörni és megmutatni magát.

A szervezők

Képgaléria

2016. 02. 10. - SZAKI-MIT-TUD
« 1 A 68 »